badan sehat akal lagi sehat

i was walking in a mall,as usual..(you ladies don't deny it,),bila nampak cermin mesti nak tengok diri sendiri,kan??hehehe..sooooo vain,i la,bukan you all.

Lately ni bila i tengok diri i kat cermin,nampak macam orang lain lak..badan dah gemok!
May be all this while memang badan i looks like that,but i was in denial..
I was actually on the way to kopitiam wanna have a quick fix,terus tak jadi.

So petang tu terus pegi jogging.
rumah kat kawasan orang yang tah dari mana2,datang all the way to jogg,but me and my big fat..toooooottt..bagus jer melepak dok kat rumah...

So dengan semangat yang berkobar2,we went jogging..


lihat badankuuuuu...sehat kannn???.pose tetap pose.. :)

best jogg kat sini..mcm2 binatang ada..tengok monyet tu,dah biasa dah dgn kehadiran joggers..buat muka derk ajer..hihi


family monyet yang ni lak,mesti peminat golf..


but, you guyz jangan main2..haaa..inilah ketua kampong monyet2 tu,garang gituu..puas i suruh dia senyum ..harammmm...

seronok jogg around this area,bukan setakat monyet yang kita jumpa,burung2 pun ada..kadang2 beberapa ekor burung flamingo yang terbang dari zoo,pun ada lepak kat sini..
sesekali kelihatan jugak kancil* melintas...jom jogging jom!!


Photobucket

14 comments:

cuteness said...

u gotta be kidding...sehat?? kurus je i tgk...mannn...if only i had ur 'weight' problem...hahaha

lifeislikethat said...

hye cuteness...pakai baju hitam memang la nampak kurussss..

btw,siapa cuteness ni??sile kenalkan diri anda??
:)

arashiela said...

na....aku tengok slim je kau.....mang sah la mata kau tu udah tak sihat.......
hoi gi jogging ke gi amik gambo.....hahahahaha eee tak sabar aku nak balik pastu kita gi joging together gether okay.....

lifeislikethat said...

arashiela..slim kau kata??tu angle posing tu yang nampak slim tu..

gi jogging sambil amik gambo le..sambil menyelam minum air,kata pepatah..

jom kita jogging ke pavillion k?? :)

Cuteness said...

cuba click kat my nick...dapat link siapa?...jeng jeng jeng...hehhehe

lifeislikethat said...

cuteness aka rini.......gatal tau???
anyway,it's better than nolife... :)

kin said...

ya... i pun rasa nak jogging pepetang..perut ni dah buncit sikit ...huhuhu

lifeislikethat said...

Kin ni biar betul...
kalau perut u buncit,abis perut i ni ape u panggil???bunting kerebau ke?? kakakaka..

jom la jogging kat sini..boleh cuci mata tau??ahakkssssss..

kin said...

bunting kerbau??...hahaha ... apa daa... U gebu lar babe oi

Bole cuci mata sambil jogging... wah sounds delicious tu...Muahahaha

lifeislikethat said...

hello cik kak Kin..gi check mata gi..i u kata gebu????how i wish..ni bukan gebu la,gemuk..LOL.

I TELL YOU..memang best jogg sambil cuci mata...ahaksss..
i won't tire myself for nothing babe.. :p

PESAL said...

Macam dalam cerita Yes Man pulak, jogging sambil bawak kamera.

lifeislikethat said...

Pesal..cerita Yes Man tu tiru i lerrr..
xkan you xtau.. :p

bile nak kawin??

PeXXaL said...

Ada banyak pilihan jawapan ni:
A.Duit x cukup lagi.
B.Tahun depan kot.
C.Skang ni musim org kawen lambat.
D.Economic downturn jadi punca ramai org berhati2 dalam berbelanja.
E.ntah ler.
F.All of the above.

lifeislikethat said...

Pesal..hehehe.,
i suke jawapan E. ntah ler,.

pape pun,jgn lupa jemput tau??
cakap awal2.nak tempah baju .. :)