Alive and kicking

Asalamualaikom...entry ni sajer nak bagitau i dah balek dah...(alive and kicking)
ada pulak cik kak tu complain.."senyap jer blog,xde new entry..rindu la nak bace celoteh."..mcm la celoteh i ni bernas sgt..
But this is not a celoteh,more like a loteh(leteh)entry.
So,untuk xmenghampakan cik kak..ni lah enrty emergency saya.. :)

Dah hilang Loteh nanti saya post entry yang bagus2..(perasan gituuuuu).
xkisahlah...ni org loteh bercakap,membebel..
till the next entry..ciou,nak take a breather n a few winks jap. (-_-)zzzzzzz...
gambar untuk hiasan jer...me and Pay2Win...a few months ago....lama dah xjumpe Pay2Win..rindu lak.
Photobucket

leaving on a jet plane.


I hate to say this,but guys im leaving the country again..
be back in two weeks time..
kalau rindu,jengok2 la my blog...heehhehe

c u guys soon..
tata..muah2

Photobucket

68th birthday??...



Coincidently that night was also Dura & Zuri's birthday...
Should i tell everyone your age,Dura Zuri????...
Ok,..lets just say,they are celebrating their 68th birthday..is that ok???
Let them guess who's older than who..hehehe

Ni haaa.. gambar yang bakal menimbulkan berjuta fitnah dan rumours.. haha! siape budak kecik tu, hmm dura? hmm zuri?

ni macam lain macam je.. hahah! xde lah. budak kecik tu anak ainun .. saje je nak buat drama sikit! haha..

these two are actually still single and ever ready to mingle ;) haha. anyone interested, contact me now ;)
Photobucket

post mortem&feedbacks

Perbincangan hangat malam tu..(see pictures).
Feed backs,ada yang ok ada yang x ok..but overall ok.
but...An's mission failed.
Those who came, know what i'm talking about.

These are part of the many dedicated volunteers that turned up that night..but most importantly,
orang2 kuat datang..
Thank you guys.
mana2 pun kena post...kan???

kak nurul berhujuah...tepegun semua..i sorang jer senyum..hehehe


dura& nurul memberi pandangan lagi....
....An dah pening kepala..hehehe
..dan lagi. :)
SERIOUSNYA DIAORANG NI.......
...yang ni lak,macam boring jer....
The youngsters pulak, ada jugaaak yg tertidur! penat sgt kat kolej lah tu.... ke d meeting lame sangat? so in the end they just "left" the meeting to the others.

An is still our 'LINKLADY'...semua setuju?????....."SETUJU"....till our next do..i doakan semua agar diberkati dan diredhai ALLAH sentiasa...keep up the good work!

Photobucket

Black and white affair

saperti yang di janjikan..
malam post mortem diadakan,...
venue: micasa (my house)
date:17th july 2009
menu: BBQ chiken,lamb,prawn,fish..burger and cocktail sausages for the kids, roast chicken(recipe kak nita) and spagetti cabonara(my signature recipe,konon2nya la) pun ada..
desert:,my infamous super duper fruit salad,creme caramel and cheese tarts.
fruits:durian and rambutan (from ulu langat hse)
decor: black & white.


sebab tak ramai sangat,i decided buat kat deck jer.
theme mesti ada (black & white)

ni lah chef yang selalu keluar kat AFC tu...maksud i terkeluar dari AFC. :)
Photobucket

"Glory Glory...Man United!"

"Glory Glory.. Man United!", these four haunting words filling the atmosphere amidst all the awesomeness that is Manchester United.

For one to sit in the stands, amongst thousands of other roaring fans is truly a once in a lifetime opportunity. But, for one to actually sit down and mingle with the players is something one can only dream about. Well, not for mee.....best giler!
Today,18th july,,Pre-Match Luncheon.. Palace of Golden Horses..Royal Ballroom III.
meet with the players session was held yesterday,in Mandarin Oriental... :)
signatures from: Bebetos, Van de sar, Wes Brown, Johnny Evans.
Yang kat T-Shirt nanti i post ek???

Yes, I've been so lucky as to be able to obtain such a privileged honour that is to meet and greet these talented players. Pictures of me and the handsome players will not be posted as to avoid you people(especially Mas & Yai) from coming to my house and burning my house to the ground!
(tunggu selepas Man U fever dah subside..baru i post k?....cool down Yai).

*p/s...if i have more tickets..i definitely will take all of you along...but,alas...2 teket jer..
kengkawan jangan marah kat i ek???be happy for me,k???muah2 *big grin*

Photobucket

Antara michael jackson & marwa al-sharbini




I think..no, no,i know i must share this tragic story of a muslimah named MARWA AL-SHARBINI, with you guys.
And let us all sedekah ALFATIHAH for her..
(thanx for the e-mail shidah)

Sedih. Miris. Itulah yang saya rasakan ketika melihat tayangan pemakaman
the King of Pop, Michael Jackson yang begitu gegap gempita di
televisi-televisi kita sepanjang hari kemarin. Beberapa stasiun tv
bahkan bela-belain menayangkan tayangan eksklusif langsung dari AS acara
penghormatan terakhir bagi si Raja Musik Pop sampai pagi ! Dan entah
berapa juta mata masyarakat Indonesia yang rela menahan kantuk demi
menyaksikan acara itu.

Saya sedih, bukan karena kematian MJ yang dipuja jutaan orang di dunia.
Tapi saya sedih, karena pada saat yang sama, berlangsung pemakaman
seorang muslimah yang Insya Allah menjadi seorang syahidah karena
mempertahankan jilbabnya. Marwa Al-Sharbini, seorang ibu satu anak yang
sedang mengandung tiga bulan, wafat akibat ditikam sebanyak 18 kali oleh
seorang pemuda Jerman keturunan Rusia yang anti-Islam dan anti-Muslim.
Tapi berita ini, sama sekali tidak saya temukan di televisi-televisi
Indonesia, negara yang mayoritas penduduknya Muslim, bahkan mungkin, tak
banyak dari kita yang tahu akan peristiwa yang menimpa Marwa.



Ribuan orang di Mesir yang mengantar jenazah Marwa ke tempat
peristirahatannya yang terakhir, memang tidak sebanyak orang yang
menangisi kepergian Michael Jackson. Marwa hanya seorang ibu dan bukan
superstar seperti MJ. Tapi kepergian Marwa adalah lambang jihad seorang
muslim. Marwa mempertahankan harga dirinya sebagai seorang Muslimah yang
mematuhi ajaran agamanya meski untuk itu ia kehilangan nyawanya.

Marwa ditikam di ruang sidang kota Dresden, Jerman saat akan memberikan
kesaksian atas kasusnya. Ia mengadukan sorang pemuda Jerman bernama Alex
W yang kerap menyebutnya "teroris" hanya karena ia mengenakan jilbab.
Dalam suatu kesempatan, pemuda itu bahkan pernah menyerang Marwa dan
berusaha melepas jilbab Muslimah asal Mesir itu. Di persidangan itulah,
Alex kembali menyerang Marwa, kali ini ia menikam Marwa
berkali-kali. Suami Marwa yang berusaha melindungi isterinya, malah
terkena tembakan kaparat keamanan pengadilan yang berdalih tak sengaja
menembak suami Marwa yang kini dalam kondisi kritis di rumah sakit
Dresden.





Peristiwa ini sepi dari pemberitaan di media massa Jerman dan mungkin
dari pemberitaan media massa asing dunia karena yang menjadi korban
adalah seorang muslimah yang dibunuh oleh orang Barat yang anti-Islam
dan anti-Muslim. Situasinya mungkin akan berbeda jika yang menjadi
korban adalah satu orang Jerman atau orang Barat yang dibunuh oleh
seorang ektrimis Islam. Beritanya dipastikan akan gempar dan mendunia.

Itulah sebabnya, mengapa di tv-tv kita kemarin cuma dijejali dengan
pemberitaan seputar pemakaman Michael Jackson yang mengharu biru itu.
Tak ada berita pemakaman syahidah Marwa Al-Sharbini yang mendapat
sebutan "Pahlwan Jilbab". Tak ada protes dunia Islam atas kematiannya.
Tak ada tangis kaum muslimin dunia untuknya. Tapi tak mengapa Marwa ...
karena engkau akan mendapatkan tempat yang paling mulia di sisiNya.
Seiring doa dari orang-orang yang mencintaimu. Selamat jalan saudariku,
maafkan kami jika kurang peduli ...

Photobucket

WHO'S THAT GIRL?????...

Read all about it in the magazine below.
here's an excerpt from the article:
Sunday,12th July 2009.
Dato' Sheikh: "Laaaaa...apa you buat kat sini?"
The mysterious girl:"GULP!!!!gulp!..EH YOU???GULPPPP..GULPPP!!!!!!"....
nak tau lebih lanjut..beli lah majalah tu... :)


kwang kwang kwang kwang kwangggggg..........

Photobucket

slide show "setitik budi selaut kasih"

HUARGHHHHHHHH!!!!!!!(YAWNING)...ASTAGHARFIRULLAH HAL'AZEEEMMM....
gwe capek banget..tapi gwe puas sih..
cuman,gwe udah nggak berdaya mau mikirin apa yang harus gwe catat di entry kali ini.
Untuk sementara waktu,kalian nonton aja slideshow yang udah gwe post diblog ini.
Mudah2an setiap photo menceritakan 1000 kisah.
Pokoknya gwe dan temen2 gwe berpuas hati banget dgn acara tahun ini.
untuk semua temen2 gwe yang telah mengorbankan masa dan wang ringgit,gwe mau ucapkan.."MALAYSIA BOLEH,DAN MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA"...
(gwe capek banget maafin gwe kalau gwe 'mengarut")
pokoknya...acara tahun ini KEREN BANGET!!!!!.

*ma'af ya,kalau dah mengantuk and letih i memang selalu bertukar jadi org indon. :)

*satu lagi...kepada kengkawan yang gambarnya tak ada didalam slide ni...sabar ya...sebab ni cuma dari 1 camera saja..yang camera slr tu belum upload lagi..
insyaALLAH next entry...sabar dong.
Click to play this Smilebox slideshow: setitik budi selaut kasi
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow

All systems go....we are good to go.

Good luck guys..
Here wishing all the DREAMTEAM members good luck.
We did it before,and we are gonna do it again,better and wiser..
Kepada para dermawan terima kasih dari kami yang tak terhingga,semuga ALLAH saja yang dapat membalas jasa baik anda semua.
Kami doakan semuga ALLAH merahmati dan meredhai hidup anda dan keluarga anda sentiasa.
Dan sentisa didalam perlindungan NYA...AMIN.
This year, our kind contributors have afforded us a much more ample supply of interesting prizes and im sure the kids are soooooooo gonna have a great time tomorrow..YEY!!!






Photobucket

Kisah sedih sepasang kaki.

Kisah ini kisah benar..kisah sedih ini berlaku dikota raya London.
Saya sarankan anda sediakan tissue paper sebelum anda proceed untuk membaca cerita yang menyayat hati ini..gi cepat,saya tunggu.....
Cerita bermula dipagi isnin..bertempat di kota raya London.

*amaran: gambar2 didalam cerita ini mungkin ada unsur2 "ganas" atau akan membuat anda tidak selesa....baca dan lihat at ur own risk.
Di hari pertama.
lihat kakiku..cantik,kan???kasut biru yang trendy..membuat kakiku merasa begitu confident.
Dihari kedua..kasut yang membuat kakiku nampak begitu anggun....ahhhhh...this is life. :)
Dihari ketiga: pilihan ramai wanita...pink..couldn't be better than this.....you think??
Boy was i wrong,it can be better.....hari keempat..go wild!!!!zebra manalah yang dah terkorban demi fashion . hmmmm....
Hari kelima:GLADIATOR???....kakiku tetap gagah dan gumbira.
Hari keenam:bling bling...that's da name of the game....alangkah bahgianya kakiku.....
..............................................................................................................................................................
..........................................??????????????????????????????????????????????????????????

APA DAH JADI?????inikah kesudahan kakiku yang gilang gemilang sebelum ini??
kesiannya kakiku..luka parah,berpelaster,berbandage kerana luka dan melecet...gara2 nak trendy sangat...
OH kakiku....maafkan aku,aku berjanji akan merawatmu sebaik mungkin...dan berjanji tak akan pakai kasut2 yang telah menjadikan rupamu buruk...

Semuga kisah ini menjadi tauladan kepada perempuan2 yang 'gila' kasut.

Photobucket

Afternoon tea at Laduree,

i like this one the most....pistachio filling.

the hot chocolate was out of this world...hehehe...yana enjoying the "view"
the waiters are tall and gorgeous....yana cakap,not me...i tak perasan pun.. :p
the macaroons are super delicious tho'...yummyyyyyyyyy.....

Perhaps I shouldn't have held such high expectations for Laduree, but then review has it as a world-famous patisserie that musters some of the best cakes and macaroons in Paris, so I went to try the one in London,when i was there last week.True that the grandeur of the decor and the panoply of cakes are quite mesmerising, but the quality of the morsels doesn't quite match up.
except the macaroons.
I've been to the one in Paris,i thought the service was bad there..but it's even worse here in London..hmmmm.
We have to que for a good 20 minutes for a seat...sebab sunday kot???(no excuse,cos i saw many empty tables around..)
OK place, shame it's in Harrods - tacky, tasteless, run by a loony and the only department store in London still selling fur. If Laduree had any sense they would move into Selfridges...
It still deserves 4 stars because it does give you a pretty Parisian tearoom setting in which to indulge in a luxurious afternoon tea after shopping sprees. Just bear in mind that you'll be paying premium price for something that could've been done better. Adjust your expectations to avoid disappointment.
Love the macaroons though.
bought home a box of the macaroons....couldn't resist.

the decor is superb..i like it.