tragedy dihari minggu.....episode menyayat hati.

Inilah tragedy yg berlaku dipetang ahad,9th august 09 tu(090809).. :(
Kejadian berlaku ditepi pantai kg. sungai ular ,kuantan.
Gara2 nak tengok kebakaran yang we all nampak dari tepi jalan...yana's idea la tu.
Mangsa: my' baby' yang berumur 1 tahun 9 bulan .
P.cik yang didalam gambar tu ialah P.cik Bakar,dia agent hartanah.
I dtg nak jumpa dia sebab nak tgk tanah by tha sea...
Tu jer la ...heehe..
Alhamdulilah semuanye selamat dah.
both rear tyres masuk dalam pasir...

yana trying to get the tyres out of the sand...
yana "i give up..now you control the wheel i push",,,is she for real???
hehee...she really thinks she can push this car?.....ya rite!
the tyres went too deep inside the sand...we all mula panic dah...
Dgn takdir ALLAH yg maha penyayang help came in the form of "McGuyver"..
kebetulan,this guy tgh bersiar2 dgn anak dia naik motorsikal
dkt dgn tempat kete i terpelesok dlm pasir tu...ALHAMDULILAH...
lame jugak we tried to free the tyres..mcm2 cara we buat...pakai sabut kelape la..kayu,
Boy,talk about working out a sweat,i surely did hell of a lot!..hehehe..
i pun tak tau ape yg this guy guna,finally i could get the tyres out...weeeeeee..
barulah free my baby....phewwww....
ni lah anak mr."McGuyver tu...comel kan??lupe nak tanye name dia..
so we left kg. sungai ular dgn perasaan lega,gumbira dan bersyukur..ALHAMDULILAH!
lesson learnt:1. never drive other than beach buggy or a 4WD on a sandy ground.(beaches)
2. never will i ever take my 'baby' to places like that again..she meant to go places like KLCC or PAVY or the CURVE jer...kakakaaaaa..kiding.



Photobucket

20 comments:

arashiela said...

lifeislikethat: tengah crisis pun sempat amik gambo lagi tu....hehehehehe wa caya lu orang la...

lifeislikethat said...

arashiela...tu kan history in the making...
every moment counts..crisis lagi la top ranking...hehehe..
we r talking about my baby here u know....sedeh i tau??

how's the hubby??ok ke dia?

kin said...

Ana,
sexynya baby u tu...kehkehkeh

lifeislikethat said...

Kin...ishhh you ni Kin..
dgn baby pun u nak ckp sexy??-bedose tau??
nanti i kenalkan you dgn 'baby' i ek?? :)

arashiela said...

hey your baby is in the process of growing up la tu.....tak kan asyik nak merangkak je.....kena lah jalan jatuh sikit....hehehehehehehe baru thrill hidup ni beb.....

lifeislikethat said...

arasheila..aso kana??hehehe..

now that you put it that way,i feel much better..tq babe...:)

malam tu sampai jer KL trus anta carwash...
nyesal bawak dia..konon2 nak drive topdown by the beach la..padan muka aku!

illy said...

hellooooo...it's just a car..
it doesn't feel any pain pun.. :)

over la lu minah...jgn mare..

lifeislikethat said...

illy...how do you know it doesnt feel any pain???you are not a car, huh!!!

plus...'over' is my middle name,so i have to live up to it..ngehngehngeh..
:p

LadyNor said...

Ana u ok ke?ur car ade yg rusak ke?ari ni br bukak blog terkejut gak nengok post u ni..

Anonymous said...

kwang5....la, u all g berdua je ke aritu???

sian la kete tu...nasib baik ade baby sorang lg yg nk tolak kete tu...ahahah!!!

nsb baik la blh kuar kete tu..ish3...

~~TengKu~~

Anonymous said...

kwang5....la, u all g berdua je ke aritu???

sian la kete tu...nasib baik ade baby sorang lg yg nk tolak kete tu...ahahah!!!

nsb baik la blh kuar kete tu..ish3...

~~TengKu~~

lifeislikethat said...

LadyNor....im ok,don't worry...thanx,
yang cedera may be hati i kot???sakitnye tgk kete i mcmtu...hehehe..

kete i pun ok...tough mcm tuan dia,eh??tuan dia tough mcm kete dia kot?...
anyway thanx ek?and sorry sebab i memang suke membesar2kan benda yg kecik..:) sajer jer.

how are you??sejak2 dah jadi model ni,senyap jer?..

intoxicated-catastrophe™ said...

ekekekekeke.. siannye.. tu laa.. jalan2 x bawak i.. kalau tak, i la mcGyver :)

lifeislikethat said...

intoxicated-catastrophe...
next time i bawak u ek??
so, u la miss McGuyver yang famous tu ek???

bile nak lunck ke diner ke ni??
bz manjang..jom la b4 puasa.

lifeislikethat said...

Tengku..jangan byk cakap la...orang ajak ikut aritu xnak...sombong!

next time ajak Mas jer,dia boleh jadi McGyver.

lifeislikethat said...

Tengku...btw, baby yang lagi satu tu igt dia kuat sgt...
haram xgerak pun kete tu...kakaka
tekentut ada la kot? :)

intoxicated-catastrophe™ said...

yai kata selasa.. dinner ekk??

lifeislikethat said...

intoxicated...yup!..
nak makan ape???jom kite melantak sebelum berpuase..kakakaaaaa..

dianalicious said...

hahahaha..ur baby tak sesuai pi sana lah cs nasib baik ada org tu kalu tak sangkut ler ..

lifeislikethat said...

dianalicious....
tu r..padan muka sis..kan??
sian 'baby' sis.. :(