Muhasabah Ramadhan.


Apakah aku merindui mu Ramadhan?
Apakah bukti aku merindui mu Ramadhan?
Apakah aku dapat setelah bertahun2 melalui Ramadhan?
Apakah aku ini maksum sehingga membiarkan Ramadhan bulan Magfirah berlalu sahaja?
Siapakah aku disisi DIA?
Apakah aku tergolong hambaNYA yang bersyukur?
Dimana tempat akhirku??

Duhai sahabat2 sekelian,
Ku susun sepuloh jariku memohon ampun dah maaf,
sekiranya ada kata2 ku yang menyinggong perasaan,
gurauan senda yang bermaksud semata2 untuk menghibur hati,tapi disalah ertikan,mungkin kerana ketika itu hati tak tenteram,atau tengah jengkel dengan seseorang atau sesuatu.

Semuga kita semua diredhai,diberkati,dilindungi oleh ALLAH yang maha penyayang dan maha pengasih.
Semuga ibadat kita diterima oleh ALLAH.
semoga di bulan yang penuh berkah ini kita semakin dewasa, semakin bersyukur atas apa yang diberikan pada kita selama ini.
Semuga kita menemukan jati diri kita yang sebenarnya,
Jadikan tahun ini menjadi lebih baik daripada tahun sebelumnya,

“ya Allah hanya kepadaMu lah aku berpasrah, kuatkan imanku selagi aku masih hidup dan menikmati apa yng telah Engkau berikan kepadaku….”
Berikanlah kebahagiaan dan kesejahteraan untukku, orang tuaku, keluargaku, saudara2ku, guru2ku, sahabat2ku yang aku sayangi dan aku cintai di dunia ini, berikanlah kami kebagiaan di dunia dan akherat, amiinn…..


MARHABAH YA RAMADHAN.



Photobucket

18 comments:

Sir Copper Jr said...

ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna..

arashiela said...

insyaallah semoga dapat lagi menjalani ibadah di bulan ramadhan tahun ni. tq very much for everything, halalkan segalanya dan maaf sekiranya ada salah dan silap. Selamat berpuasa and enjoy Ramadhan. you take care. God bless you always.

lifeislikethat said...

sir...semuanya bergantung pada diri kite sendiri...insyaALLAH

lifeislikethat said...

arashiela...it's my pleasure..semuga ibadat kita diterima oleh NYA..aminnn..

hope to see you raya nanti..

kin said...

i just love Ramadhan coz masa tu lah i'm at my best behaviour, ana ... hihihi

Semoga doa2 kita dimakbul oleh NYA di bulan yg mulia & penuh keberkatan ini utk kebahagian di dunia & juga di akhirat nanti. Amin.

lifeislikethat said...

Kin..ditto,..hehehe

InsyaALLAH Kin,..lebihkan 'ibadat dibulan yang barkah ..eeee xsabo nak tunggu ramadhan. :)

Sarah Connor Abdullah said...

On this Ramadhan,let us all pray that we'll forever be in the midst of his loved ones and to constantly have his blessings. Amin..

Selamat Berpuasa fellow bloggers..

- S.C. Abdullah

lifeislikethat said...

Sarah..
InsyaALLAH...thanx sweetie..
hope you'll be strong enough to handle it...hehehe.

Anonymous said...

InsyaAllah...Amin..Moga Ramadhan kali ini lebih diredhai Allah..

Terawikh insyaAllah kene wat thn ni..

~~Tengku~~

lifeislikethat said...

Tengku...
Aminnn yarobal'alaminnnn..

terawikh jgn x terawikh...

intoxicated-catastrophe™ said...

Selamat menunaikan ibadah di bulan Ramadhan. Semoga semuanye mendapat keberkatanNYA :)

lifeislikethat said...

intoxicated...Aminnnn aminn yaroba'alamin..

illy said...

mohon ampun dan maak ek?
selamat berpuasa dan jgn ponteng2,
dah habis bayar ke belum ni?? :)

lifeislikethat said...

illy...bulan syawal lagi dah habis bayar tau x????
what about you??.. :p

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> salam Ramadhan yg bakal tiba tak lama lagi kak....

Anonymous said...

uwuawuawuuawuaau!!!!
hari ni suppose to be my last ganti day..tp.................
uwuwuauwuawuawuauauaua....

Thn ni kene puase 6 la jwbnye~~

~~Tengku~~

lifeislikethat said...

yanie...sama2 kita mengambil kesempatan dibulan yg berkat ni..
selamat berpuasa.

lifeislikethat said...

Tengku...nantikite puase 6 sesame ek??