Singapore trip

Last monday i went to S'pore with yana.
Mission: nak beli Blackberry & iphone,(suppose to be cheap there)
left kl at 12.30 pm..(last minute decision).
eta : 4.30 pm....
i believe my "baby" can accomplish the mission.

me behind the wheels...
above: 1st pic. the 2nd link(tuas) best jalan tu takde kreta..
i just love driving in s'pore,say what u like about the country,
but it's very very clean,and the road system is one of the best,in the world.
thanx to my built in GPS..getting to my destination was as easy as ABC..hehee.
Right on the dot..4.30pm sampai Orchard rd...thanx to the ERP system..kereta tak banyak.
ERP is:
Electronic Road Pricing is an electronic system of road pricing based on a pay-as-you-use principle. It is designed to be a fair system as motorists are charged when they use the road during peak hours,and KL should use this system la...ishhh...

Orchard rd dah tak ramai org sgt dah,tak mcm dulu lagi...
tapi ada new mall coming up..GRAND PARK Orchard,,,
but KNIGHTSBRIDGE????..takde kena mengena kan??
konon2 mcm kat london la kot? :)
PARAGON is my fav mall...hehehe

nak balek ikut jb sebab nak makan ikan bakar...haaaa hambek..jam giler kat tambak johore..
tapi ikan bakar punya pasal sanggup crawling...lama pulak tu...ishh,dah terasa dah ikan bakar kat tekak i .. :)
mesti u all terlior tgk makanan ni kan???
ice kacang tu is the best..only in jb ada ice kacang mcmtu tau???

sebab dah lambat..terpakse la drive laju....takde la laju sgt..top speed 170km/hr jer .
after all jalan pun lenggang mlm tu.
i started from jb about 10.20pm...tgk 12.50 i dah sampai MRR2 dah...
sampai rumah around 1 am.
Takde la jauh sgt S'pore tu..
alhamdulilah...boleh buat lagi ni..
jom!
Photobucket

14 comments:

Hanney Hanafiah said...

i miss jb,huhu..nasib la i dah plan nak balik weekend ni, kalau x harus mengidam2 je tengok pic u ni..haha

arashiela said...

nanti kita gi berbuka pose makan ikan bakar ngan ice kacang kat jb ek...
sukati akak blasah pulun jalan tu eh...sib baik tak kena speed trap..hahahaha...
dapat ke idak blackberry nya?? is it really cheaper there???

lifeislikethat said...

Hanney...best kan ikan bakar tu??
you pegi gerai tip top tu kan??
kalau balik jb tak sah tak makan ikan bakar tu kan?.

weekend ni nak sambut puase kat jb la tu ek??
selamat berpuasa hanney.

lifeislikethat said...

arashiela...best giler ikan bakar tu,
sekali makan seribu tahun ingat hehe..

dapat la nita...dah drive 300km mestila beli....memang murah,almost half the price.
so,aritu beli la..iphone yang latest pun beli...nanti kau comparekan price kat tokyo ek??

mlm2 takde speedtrap la kak..polis tido!

intoxicated-catastrophe™ said...

bila nk bawak i naik baby u tu pulak?

lifeislikethat said...

intoxicated.....anytime bebeh,anytime...

Hanney Hanafiah said...

Ana,
ikan bakar yong, the best in jb and singapore u know..haha..ehh iphone n bb murah ke sane?rugi la camni, i juz got 1 tapi harga kat sini la..

lifeislikethat said...

hanney...yong tu yang kat mane?
i selalu pegi tip top,dulu gerai dia kat tepian tebrau (1st gerai)
now dia dah pindah kat jln sungai chat tu,,,i think it's jalan sungai chat...yang tu ke???
i tgk ramai singaporean dtg situ.

lifeislikethat said...

hanney...tu la,xnak tanye i dulu...hehehe
i pun dpt tau from my fren,dia pegi s'pore and bought 1..

lifeislikethat said...

hanney...i baru tingat..monday gerai tiptop tutup, so that nite i makan ikan bakar kat gerai ah yong la..
sedap!!
almost sama mcm gerai tiptop tu.
nanti u balik JB you try pulak tiptop k?

Anonymous said...

uwauuawuaua...sedapnye ikan bakar tu....huhuhuhu..

~~Tengku~~

lifeislikethat said...

Tengku...
sedap kan??..kan??..kan??
siapa suruh xikut??

W. Hidney said...

gps memang cool kan? mana2 ceruk pergi pun x akan sesat

lifeislikethat said...

Hidney..tell me about it... :)
another item "you can't leave home without it".

thanx to the brain behind the gadget..