Hari Raya Hampers

Didalam kesibukkan untuk menyambut aidil fitri,aku masih boleh jadi pak sanggup..eh mak sanggup untuk menunaikan hajat seorang Dato' ni..
Dato' ni suka buat decision last minute..nothing big,dia suruh aku buat hampers.
But i like this Dato',dia ada class..tho ada byk kedai2 yang buat hampers dia tetap suruh aku...reason,he wants to be different..
kalau dia order from the shop,everyone will receive the same hampers,so he came to me...
untuk tak menghampakan hajat Dato' ni,terpaksa lah aku bersengkang mata-untung tak banyak mana pun,but the thrill to create tu yang buat aku bersemangat.

Dato' ni pun best jugak..all he said,"I want 12 big hampers @ rm350-rm400 and 10 small hampers @rm80-rm100..it's up to u what u wanna fill the hampers with"..
but of cos,aku kena jaga nama Dato' ni...barang2 mesti ada quality..untung sikit takpe janji hati pelanggan puas-tak gitu??


these are the smaller hampers or gift boxes...filled with homemade cookies yang memang terkenal diAmpang ni.

big hampers...again the best homemade cookies in Ampang and imported chocolates.


Dato' tu nak distribute arini...so semalam aku dah siapkan kesemua 22 hampers tu.
Now..this is the best part...tunggu payment...hehehe
Alhamdulilah....tahun ni lebih sikit duit raya anak2 sedara aku..
Alhamdulillah TabarokAllah.
Photobucket

19 comments:

eQbalzack said...

nak satu....eh! tak nak ....nak 2, 3. 4 boleh tak ana?...hehe

lifeislikethat said...

eQ..Boleh,amek la....
hehe

eQbalzack said...

nanti bila i dapat Dato' pls buat hamper mcm tu jugak ana...i nak tema biru-kelabu...then pls send kat semua skandal2 i...hehe

lifeislikethat said...

eQ...kakakaaaa..
banyak tu i kena buat,tak cukup tangan..sebab skandal2 u kan ramai..
tapi for you i akan usahakan...jgn risau.. :)

illy said...

takkan nak amek credit sorang kot???
kan i ada tolong bawak hamper tu naik atas...kena belanja ni...hehehe

intoxicated-catastrophe™ said...

ehhh!! mas pon nak satu!! dapat yg hamper kecik tu pon jadik la.. ckp kat Dato' i kimsalam.. tq for the hamper. hahahaha

lifeislikethat said...

illy...nah seposen,dah main jauh jauh...hehehe

lifeislikethat said...

intoxivated...amek la yang beso sekali..alang2.

arashiela said...

ei please make one more hamper for me to be send to puan sri anita in tokyo.....hehehehehehehe
aku nak hamper gak.....camne ah
hua...hua...hua....
you are really so the very creative....kelesssssssss kak oi....

lifeislikethat said...

arashiela...puan sri anita ek..ok,aku courier kan ke tokyo,tapi kalau benda2 kat dlm tu berterabur aku tak masuk campor k???

balik tak raya ni??

and thanx for the compliments..malu i tau... :>>

Illinaillina said...
This comment has been removed by the author.
White Rose said...

i wantttt...hehehe

kin said...

simple yet with class... i loike... satu utk kin ye...hehehe

lifeislikethat said...

white rose...you want??hamper ke dato'?...kakakaaa

lifeislikethat said...

Kin...thanx for the compliments..1 hamper (sebab kena puji) coming your way...hehehe.

W. Hidney said...

kreatif!... nak coklat jer boleh?

lifeislikethat said...

Hid...Thanx...hehe
nak coklat jer pun boleh..

mak dgn bapak jer yg tak boleh letak dalam bakul tu..kakaka
kidding...jgn mare

White Rose said...

can i haf BOTH??? ahahahaha...

lifeislikethat said...

white rose...don't be noty..
nanti bf u babap u...hehehe