Dato' datang lagi...

Saturday evening Dato' called..
Dato':"Hello ana,do you think you can make another 2 those hampers yang beso tu??
saya lupa lagi 2 nama ni..boleh ke?"
Aku : "Alamak Dato',bakul tu dah takde..kat kedai pun.."
belum sempat abis aku ckp dato' dah nyampok..
Dato' :"Ala saya tak kisah bakul apa pun,but kalau ada about the same size and the
same harga,boleh..
Aku : "erkk..ermmmm"
Dato':"I know you can do it..please,"
Aku : (dalam hati-aii Dato ni ckp PLEASE...sian pulak aku)..isnyaAllah Dato'..
kalau tak boleh saya bagitau Dato' ye?..tapi saya akan usahakan Dato',...InsyaALLAH"
Dato':"Thank you very much ana..if possible by monday boleh driver saya collect?"
(dalam hati-hmmmm Dato' ni..typical betul la,but dia memang mcmtu..aku dah tau betul perangai dia..semua last minute..(he acts on impulse)...actually sama mcm aku..
kekadang plan2 ni tak jadi...aku pun selalu buat keje mcmtu,terpikir jer apa nak buat terus buat..tak payah pikir lama2..apa2 hal nanti sendiri tanggong la..
ala how bad can it be kan??
Aku: "Ok la Dato'-Done!"

Lepas tu aku pun start berfikir..(visualizing storeroom aku-bakul bakul bakul),,kueh2 tu aku boleh pujuk kak jah..chocolate tu ahhhh...takde masalah.
Dengan izin Allah dan dgn apa yg ada maka terhasil lah hampers ni:

Harga kurang sikit sebab kueh kak jah dah habis...ini pun kak jah bagi aku kueh raya untuk dia sendiri..sayangggg kak Jah.
bakul: from my summer collection(storeroom) kebetulan aku memang peminat bakul.org collect stem aku collect bakul..hehehe.....ok la ,kan?
This little number,i made for a friend... ;)

pepagi tadi driver Dato' tu dah amek hamper2 tu..

Aku terfikir..today i know i made someone happy-and i feel good.
Alhamdulilah semua ini dengan izin Allah yg maha penyayang.
I MADE MY DAY- hehehe..
Photobucket

6 comments:

arashiela said...

Alhamdulillah, Amin. baik hati kau ni ek....insyaallah tuhan sayang kat kau. tu lagi penting dari orang sayang kan.
faster runner je kau buat seme2 ek. Well I hope I can make somebody's day and mine too.
take care kak.

lifeislikethat said...

arashiela...apa aku boleh buat within my means aku buat la..yg penting iklas..kau tau la kan??aku kalau benda2 yg aku nak create ni memang my forte,hahaha-masuk bakul dah aku...

kau tgk la aku...simple jer tak usik org..tapiii...may be tu dugaan aku.
aku pasrah..

anyway..to see u kat my blog everyday pun makes me happy tau??

thanx for being such great fren..muah2

intoxicated-catastrophe™ said...

yesss lah! i knew it.. the last one is for my right? hehehehehehhehe tq tq tq...

yang perasan,
aku laa.. sape lagi.. haha

lifeislikethat said...

intoxicated...memang kau lah yg perasan...hehehe..
nak tempah hamper meh la..saya sanggup buatkan... :p

kin said...

Rajin sungguh kwn den sorang ni lah...

Ana, kin ada basket gak...nanti i kasi u... u kasi deco. cecantik pastu kasi i balik, boleh?...kakaka..

lifeislikethat said...

Kin...bese la..nak cari makan,kena la rajin..kalau tak kang miss soru..
kakakaaa..

bak sini i decokan..u punya pasal..boleh jer.. :)