manusia manusia......

pictures from last year's event..look at those faces..
This is Aunty Sham and Tok Ayah...Dua insan yang berhati mulia..


Sooooo..frustrating,..manusia, manusia..bila suruh beramal jer mengeloh..banyak soal pulak...
kalau tak nak derma xpe..xsiapa paksa,tapi jgn la byk soal..mcm la derma berjuta2..ishhhh..
kiteorg xamek untung la..every single cent goes to the unfortunate kids !!!!
Kiteorg tau hukum makan duit anak2 yatim ...we really do.
Lebih senang deal dgn org yang tak byk duit,mungkin dieorg tau mcmane rase susah..
Yang kaya and ade post ni,mcm peminta sedekah kami dibuatnya.
Tapi beli handbag berpuluh ribu tak rase rugi pulak..mengayakan mat saleh2 tu jer..Tu yang perempuan,yang lelaki lak,beli kereta menjalar boleh pulak...
"YA ALLAH YA TUHANKU..KAU BUKAKAN LAH PINTU2 HATI MEREKA INI,INGATLAH PADA YANG SUSAH"
ishhhhhhh..GERAM BETUL!!!!!
Kepada yang telah menderma tu kami ucapkan jutaan terima kasih.
Semuga ALLAH membalas budi baik anda dgn ganjaran yang berlipat ganda lagi.AMEEENN AMEEENN YA ROBAL'ALAMIN.
Ingat "DERMA SEDEKAH ITU ADALAH BENTENG UNTUK KITA, DARI BENCANA dan PENYAKIT YANG BERAT2"..according to my ustaz.
Photobucket

4 comments:

alidamahmod said...

ana..dah mmg adat manusia begitu..tak semua jugak yang asal susah akan ingat kesusahan yang pernah dilalui..ada yang lupa asal usul na... namapun manusia kan... tapi could you tell me camaner nak huluq derma nih?.. i ada niat masa mula2 bacan posting you pasal majlis ni..tapi taklah sebanyak mana...tapi dari hari yang ikhlas... email pada i boleh?... alidabdul@yahoo.com kawan i akan uruskan nanti... semoga usaha u dan kawan2 akan mendapat berkat dan anak2 itu beroleh kebahagiaan kerana ada yang sayang....ameen

arashiela said...

nko ngape na....pepagi haban dah bersyarah...anyway life is like that what....that is reality of life..nothing new to me....but whatever it is...alhamdulillah you now what you are and who you are...tu dah syukur dah..yang orang lain tu kau enggak usah ambil pusing buk!!!
take care kak...dont be so stressed. c u soon

lifeislikethat said...

Alida..will you be here on the 12th july??
kalau dah balik sini,jom la dtg.
you akan rasa best sgt tgk budak2 tu doing smthng yg diorg xpernah buat...

lasy year we did a survey on them.
we gave them questionaires.
sedih baca jawapan diorg tau???

tentneg sumbangan you tu no prob..nanti i contact kat email you ek???
thanx Alida,
semuga ALLAH memberkati dan merahmati hidup you sekeluarga..AMEEEENNN.

lifeislikethat said...

Nita ooiiii...
ada lah mamat "KEPARAT" bukan koprat..hehehe
duit menimbun..bila minta sumbangan,byk soal pulak..ade ke nak menderma nak tau apa benefit untk company dia...kepala hanggok dia.
ishhh..im actually doing him a favor ,so dia boleh dpt pahala dgn izin ALLAH..aku jadi sakit hati pulak....
buat tambah dosa aku lak...
saje nak melepas geram ni.... sorry dong.
c u soon.