Hari untuk anak2 yatim...

Setiap tahun,me and a group of friends menganjurkan hari bersama anak2 yatim.
Tahun ini we decided to do it dalam bulan rejab.
usually kami buat dalam bulan Muharam,tapi tahun ni bulan Muharam jatuh di awal tahun 2009,so ramai yang bz.
Sebenarnya me and my friends cuma menjalankan tugas yang diamanahkan oleh,Aunty Sham,
Aunty Sham yang mulakan programme ni with her husband.
she's been doing this for the past 20+ years..
keje kami adalah menjayakan programme ni dgn mengutip dana,plan for the day,the games,the gifts...just to make the unfortunate kids happy,at least for a day.
Last year we collected 17K, BRAVO Nurul..(she collected the most) YOU GO GURL!

Last year we manage to rake a few generous sponsors,
face painting (Zuri & the gang)
sand arts (puan nik ariza)
roast lambs (liza othman)
roast chiken,kentucky fried chicken,pinattas,
nestle ice cream,dan banyak lagi.

These Kids are not from any orphanage homes..They are genuinely anak yatim yang susah,Aunty Sham sendiri cari di kampong2 in klang valley & janda baik.

What i like the most about this programme is,Aunty Sham nak programme ni dibuat secara senyap2..low key.
no media coverage what so ever.

On that day,the kids will be treated the best way we possibly could.
We will celebrate their birthdays (those who were born on that month)
Aunty Sham will give money to those yang dapat A's dalam UPSR,PMR nad SPM last year.

OOWHHH..the smile on their faces are PRICELESS.

p.s*..this year we go a step further by inviting the handsome,smart and influential Dato' Sheikh Muzaffar..our very own astronaut

*ehem* tesedak *ehem*...tak sabar akak rasanya. :)





Photobucket

6 comments:

arashiela said...

oh ni pojek yang kau kata dulu tu eh....tahun ni buat kat mana??? kat PJ lagi.. anyway keep up the good work and tuhan je yang membalas. adios

lifeislikethat said...

nita...
tempat yang sama,PJ.
tahun ni meriah sikit,sebab the guess of honour is Dato' Sheikh Muzaffar(angkasawan negara).
eh,you'll be here on that date kan??
boleh la join..bila lagi nak berfoto sessi dgn Dato' sheikh tu?..hehehe..

intoxicated-catastrophe™ said...

woaaa.. bes giler.. bile kak? buat kat ne?

mas teringin nk berbakti kat umah org tua.. kat ne ekk

intoxicated-catastrophe™ said...

ohye.. ada mamat ensem tu.. mintakkan no telepon dia eh.. hahahahahahahaahah

lifeislikethat said...

mas..jom join sekali,
zai pun betugas hari tu..nak menyumbang apa2 amatlah dialu2kan...xcept mensumbangkan lagu..hehehe.
jomla,boleh jumpa sheikh muzaffar .. :)

buat kat pj...nanti mintak kat zai alamat and map,k?

intoxicated-catastrophe™ said...

insyaAllah :)