MATCH MADE IN HEAVEN????

Jangan keliru...read on..


Those truly linked don't need correspondence. When they meet again after many years apart, Their friendship is as true as ever.



Setelah lama terpisah,pada suatu hari yang indah mereka bertemu,disebuah shopping mall.selalu contact via email or phone jer..
Bukan pasangan kekasih,tapi dua org sahabat:-

Sahabat 1: Lama btl xjumpa u ek??u apa kaba?

Sahabat 2: Tu la kan?..im ok,surviving..hehehe,u?

Sahabat 1: Tah la,malas i nak ckp..buat stress je.

Sahabat 2: Nape ni??i dgr u r back with 'N' semula..this is really true love la..

Sahabat 1: I did..but im not sure bout the true love thingy..hmmmmmm..

Sahabat 2: Laaaaa..y??i mean,i really tot u guys r something else la kan..
you know..after 7 year terpisah,u guys jumpa balik and sambong semula..
and and i dgr parents 'N' dah nak dtg merisik kan???
WHAT HAPPENED??(dgn nada kesian tapi curious..mcm joyah..)

Sahabat 1: I was excited at first,and i memang betul2 nak make this 2nd apa org ckp 2nd time around with him works..tapi,i tak larat la..i sorang jer yang
berusaha..


Sahabat 2: Whaddaya mean??..i tak paham la..(mata dah semakin besar...curious maaaa)
so, are u guys still together orrrrrrr....

Sahabat 1: Takde dah..i mintak putus,i kesian kat dia tapi,i kena pk pasal diri i gak.
i mean,i did my best..tapi,dia mcm nak punish i for leaving him the 1st
time lak..u tau kenape i left him kan??

Sahabat 2: Alaaa...y is he like that ek??what did he do to you??

Sahabat 1: It's not something he did..it's something he didn't do.

Sahabat 2: (semakin gelisah,dgn nada tinggi)whaddaya mean??..

Sahabat 1: Nanti la i cerita...it's so depressing la.

Sahabat 2: Alaaaa...citer la,at least u boleh luahkan perasaan sakit ati u kat i?
(sebenarnya memang kepo nak tau pun)

Sahabat 1: Hmmmm...u tau x,

Sahabat 2: X... :)

Sahabat 1: Dia xsuke i amek tau hal dia..and hal i pun dia xkisah..imagine i drove,alone pegi penang,dia xkol i,xtanya i dah sampai ke belum..i xcident dah mati ke hape ke??harammm...
so,i feel as if i ni xde bf pun.he doesn't care...i xrase dia sayang i pun...im talking about 1 incident jer tau...byk lagi benda2 yang sama mcmtu yg i kena go thru....leteh dah i..

Sahabat 2: (makin besar mata)..YEKE????...nape ek??..kes i lain pulak...bf i tu kongkong i mcm i ni prisoner dia...mcmtu pulak....pelik la lelaki ni ek???

Sahabat 1: Memang pelik..bukan sume lelaki,tapi lelaki zaman sekarang ni....lelaki dolu2 xmcm tu..tgk la uncle2 kita bapak2 kite manede mcmtu...elok jer dieorg jaga aunty2 n mak2 kite kan????takut lak nak kawen,kan???

Sahabat 2: Tau xpe...Alaaaa i senang,serah jer pada ALLAH..
you tau x...bile i dgr u jumpa 'N' and sambong semula kisah cinta u yg terputus tu kan?, i really tot u guys are really "MATCH MADE IN HEAVEN"
But who knows...kalau ada jodoh u dgn dia....



...to be continued..ada hal pulak..ish


Photobucket

16 comments:

Anonymous said...

peh...jaoh tu drive smpi penang ek??em....tu la..klu da takde jodoh nk wat cane la kan....

~~Tengku~~

lifeislikethat said...

Tengku...siapalah kite nak ckp takde jodoh...kite xtau kesudahan kite mcmane Tengku..mungkin jodoh ditanggohkan untuk sementara waktu???

jeng jeng jeng... :)

Anonymous said...

hehehe..insyaAllah ade yg lebih baik..tgu je la thn dpn!!yahoo!!!
em..kite tgu la comment2 dr yg lain...

~~Tengku~~

lifeislikethat said...

Tengku...oittt!!!kenape tengku ckp mcmtu???
tengku pun ade masaalah yang serupe ke????

Tengku nak kawen ke????
Tunggu la hamba tengku.... :p

illyz said...

uish.. this story macam familiar ek tengku? hahah..

sape sahabat one and two? n tu sape? matches up with what i have in mind quite a lot oh sebenarnya..

sambung lah cerita.. nak tau endin camane.. ;)

lifeislikethat said...

illyz...budak kecik xboleh menyampok org tua ckp...dose tau???

gi study gi...ishhhhh...

Anonymous said...

gudluck 2 u and 2 u 2 tengku :)

lifeislikethat said...

Anonymous...thanx,whoever u r.. :)

Anonymous said...

wow!!!byknye comment for this posting eh...

terase good luck from anonymous tu for me lak..hehehhe

~~tengku~~

lifeislikethat said...

Tengku...you ni memang suke perasan..
ishhh...cool la tengku. :p

Anonymous said...

yeah...
kene la cool kan..

agaknye, bile nk ade sambungannye ni ek??

~~tengku~~

lifeislikethat said...

Tengku....bawak betenang Tengku,
this is an epic..

intoxicated-catastrophe™ said...

hehehe.. i noe.. i noe.. yg i donno, who is the kepochi sahabat jer.. hahahaha.. anyway good luck to her who has broke up with N. semoga jumpe jodoh yg lebih mengambil berat.. tp takde la sampai yg mengongkong cam prisoner.. hehehe

lifeislikethat said...

intoxicated-catastrophe........how come u know???..i think the kepochi sahabat tu, u agaknye la...hehehe

i pun doakan org tu dpt yg lebih baik..insyaALLAH..
sayang tu sayang la..yg mengongkong org mcm prisoner tu dah lebeh la kan??...tapi yg xkisah langsong org yg disayang tu,out of this world kot??

hmmmmmm..lelaki lelaki..

TAPI!!!jgn risau Mas..mesti ade yg terbaik untuk Mas gak... ;p

intoxicated-catastrophe™ said...

hoohooohooo~ tq tq.. i hope so!!!

Anonymous said...

insyaAllah..amin...

~~tengku~~