Perempuan Berkalung Sorban

A friend recommended me to watch this movie - Perempuan Berkalung Sorban.
When it comes to movies im very very fussy, and usually i tgk cerita2 box office jer..but this movie is something else.
Ladies especially,watch this one..i recommend it..i'm not gonna tell you what it's all about,but
i bet u guys gonna enjoy it..
tengok kat youtube jer...
Let me know how do you like it lepas tu k?...
Enjoy.....

p/s* the guys in the movie ganteng2 banget deh!...
the ladies tu, goes without saying la kan?..

one more thing*,,,,Film ini mengundang kontroversi karena dianggap melakukan kritikan secara kontra produktif atas tradisi yang terdapat dalam kebudayaan pesantren. salah seorang dari pengurus Majelis Ulama Indonesia memberikan tanggapan berupa menyarankan supaya film ini ditarik dari edaran agar dirubah sebagaimana keinginannya.......
itu masaalah dieorg la kan???

Tapi...like i said,kite tonton sebab jln cerita and i especially like the fact that finally anissa's mission was accomplished...







Photobucket

16 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

salam kak...

yanie dah tgk muvee ni kat youtube...

cian dier kan...kawin dengan lelaki jahat tu....

pastu dapat madu lak...

last2 dia kawin gak dengan kawan dia yg masa kecik tu....

(^_^)

lifeislikethat said...

Yanie.....salam to you too sweetie.
sebenarnye cerita tu berat..tapi,xyah la nak menyusahkan fikiran tentang hukum hakam dlm islam,
kite serahkan pade yg ariff je la..

yang penting jalan cerita tu...perjuangan wanita yg gigih..
dpt suami yg xserupa manusia perangainye...ishhhh

but...suami ke2 dia best kan???
lembut,penyayang dan bijak memujuk isteri yang strong keperibadiannye kan???..

kin said...

pinjam cd...
(mcm ada masa nak tgk...huhuhu)

Kin satu je tak tahan tgk citer frm Indonesia nih...kalau jahat nanguzubillah!..jahat sgt!...tapi kalau baik...adeh... lurus yg amat selalu nyer...
Citer ni camtu ke ana??

lifeislikethat said...

Kin....dalingggggg,i xde dvd tu...i pun tgk kat youtube..
my friend ckp citer tu best,xsempat dia pass kat i dvd dia i dah tgk dah..
i like the movie..it's about perjuangan seorang wanita yg degil mcm i..i think mcm u gak la Kin...brutal gitu,tapi ayu..kakakaaaa...

kin said...

kita ni ketogeri degil 'ek?...perghh
sape lah Hang be"TUAH" yg dapat tawan hati yg degil mcm kita ber2 ni ye ana??...hihi

lifeislikethat said...

Kin... lelaki tu mestila ada ciri2 yg mcm suami kedua anisah(perempuan dlm citer tu)...you must watch the movie....i like her character...rebellious just like me... ;)

kin said...

ok...sekarang den gi tgk kat youtube ;)

lifeislikethat said...

Kin....go tgk and enjoy it. :)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kak kin...

go go cayok...
selamat menghabiskan citer PBS itu

hehhehe

*********************************

kak lifeislikethat....[saper nama betul kakak chantek? hehehe]

lifeislikethat said...

yes Kin...u go gurl..hehee

Yanie...name kak yang xberapa chantek ni...ana,..tapi kalau nak panggil kak chantek boleh gak...biar masin mulut yanie...kakaka

intoxicated-catastrophe™ said...

pas bace review pasal citer ni kat sini, terus aku donlod citer ni.. ekekekek.. tak saba nk tgk jugak

lifeislikethat said...

intoxicated....adek maniiiisss...
ni mesti tonton punye pilem,wa ckp luuuuu...

dasyat jugak kempen gwe...
look out for husband no. 2 anisah tu....agak2 ade x lelaki yg mcmtu dlm dunia ni????i wonderrrrr..

enjoy..

E.d.Y said...

dah lama tgk muvie nie...bole tahan gak cite die...

lifeislikethat said...

E.d.Y...,yup!this movie was released last januari 09...
sutradara,producer dan penulisnya adalah org yg sama = Hanung Bramantyo.

susah nak tgk citer2 mcmni kan???

kin said...

aisey... hero mati???.... letih tgk ana oi...huawaaaa

lifeislikethat said...

Kin..tu la,dah la hero ensem ek???