Warna memiliki arti simbolis dan psikologis, dan ada keragaman persepsi mengenai warna, misalnya warna biru secara universal melambangkan kepercayaan.

Panjangnya title...







Colour :Sensation produced by the eye by rays of decompressed light;
itulah definasi warna..

Bila ada jer salah seorang ahli keluarga nak kawin,mulalah "the wedding planner" -Busu, pening kepala..nak pilih color scheme for the wedding..

We had a meeting on the 6th of Feb,kat rumah Wawa - Boy's (Iskandar)wedding.
saperti biasa meeting yg penting2 lasted only about 30 minutes - tarikh wedding,tugasan utk ahli keluarga,siapa jadi apa..semua dah setuju dgn tugas masing2 except for a few individuals yang tak boleh confirm, mcm Iman, sebab dah start studying semula..a few youngsters yang akan menghadapi peperiksaan,..

Tapi...meeting utk pilih warna lah yang paling lama sekali..
yang paling lucu Boy kena pakai baju Wawa untuk acukan warna,sesuai atau tidak...HAHAHA..


Tak apa Boy..org nak kawin memang selalu kena buli..;p

Anyway,..kalau dah perempuan tu perempuan lah jugak...the guys takde masalah pun..
bila dah berkumpul tu mcm2 idea keluar..tu yang buat meeting tak abis2 tu..

Finally after a long while,lepas Ayah Mus dan sound "Tak habis2 lagi ker??...dah nak mahgrib ni,.sambung next week lah"...baru lah dapat kata putus..itu pun subject to the next meeting...kalau mengikut pengalaman saya that was not the end..
whatever it is...the color chart di atas tu adalah diantara warna2 yang telah dipersetujui oleh majority..
Plain PASTEL is the theme...


Some wild suggestions:

1)lelaki pakai stripe, perempuan pakai polka dots.

2)lelaki perempuan pakai plain pastel ,dan perempuan yang bertudung pakai tudung polka dots.

3)lelaki perempuan pakai polka dots multicolor ..

but, i think this suggestion is not bad :(picture below)

Perempuan pakai plain pastel bersulam...
Wah..nampaknya akan ada meeting utk 'rombongan cik Kiah' ke Jakarta ni...

OWH OWH!!!...btw - Thanx Jaja for the birthday cupcakes..
pandai Jaja buat ..next year boleh lah tempah dari Jaja ek?.. ;)


zwani.com myspace graphic comments

5 comments:

zuraida said...

OMG we are going to need three sets of outfits. bestnyer.:)

lifeislikethat said...

Zue, ni kena make a trip to Jakarta ni...yahooooo!!!!

Anonymous said...

Kak Ana, I missed yr bday..
Happy belated Birthday dearest Kakak Ana yg cantik lagi berseri2.
May Allah Swt always shower u n family with His blessings. Amin. Salam Sayang.

illyz said...

yeayyyy!!!..boleh pegi Jakarta..
Afgan im cominnnnnnnnnnnggg..

lifeislikethat said...

Anonymous...it's ok..better late than never...

tapi siapa ni ek?...Putri ke?